Προπτυχιακά προγράμματα:

Τα δίδακτρα για κάθε ακαδημαϊκό έτος είναι 9,250£ .

Όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα χορήγησης του Βρετανικού Φοιτητικού Δανείου από την Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας. Η διαδικασία για τη χορήγηση του δανείου είναι απλή συμπληρώνοντας μια αίτηση και καταθέτοντας συγκεκριμένα έγγραφα όπως υπεύθυνή δήλωση υποψήφιου, υπεύθυνες δηλώσεις δύο συγγενών με διαφορετική διεύθυνση κατοικίας ,διαβατήριο και πιστοποιητικό γεννήσεως. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το φοιτητικό δάνειο χορηγείται σε όλους τους Ευρωπαίους φοιτητές από την Αγγλική κυβέρνηση και όχι από κάποιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Οι αιτήσεις για τη χορήγηση του δανείου ξεκινάνε μετά τα μέσα Απρίλη. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δίδακτρα πληρώνονται απ’ ευθείας από το Student Loan Company προς το Πανεπιστήμιο και δε δίνονται στο φοιτητή ώστε να προβεί στη πληρωμή των διδάκτρων προς αποφυγή κακόβουλής χρήσης.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα:

Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά προγράμματα κυμαίνονται από 5,600£ έως και 6,800£.

Στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος έχει ανακοινώσει η Αγγλική κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε χορήγηση φοιτητικού δάνειου όπως και στα προπτυχιακά προγράμματα εφόσον ο υποψήφιος είναι Ευρωπαίος πολίτης. Αναμένουμε για τις διαδικασίες τις αίτησής και περισσότερες πληροφορίες από τα μέσα Μαΐου και έπειτα. Το ποσό που δίνετε ανέρχεται στις 10,000£ και σε αντίθεση με τις προπτυχιακές σπουδές η Αγγλική κυβέρνηση καταθέτει το ποσό που αιτείται ο φοιτητής και ο φοιτητής είναι υπεύθυνος να προβεί στη πληρωμή των διδάκτρων. Σε περίπτωση που ο φοιτητής επιλέξει να πάρει όλο το ποσό μπορεί τη διαφορά να τη χρησιμοποιήσει για τα προσωπικά έξοδα η για τα έξοδα της διαμονής του.

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα, πατήστε εδώ

Πώς να πληρώσετε τα δίδακτρα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε για να πληρώσετε τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε με τους εξής τρόπους:

  • On line με χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.
  • Στο finance department του Πανεπιστημίου είτε μετρητά είτε με χρήση κάρτας.
  • Με τραπεζικό έμβασμα στο λογαριασμό του πανεπιστημίου γράφοντα το ονοματεπώνυμο του φοιτητή καθώς και το student number του.

Πατήστε ΕΔΩ για  να δείτε όλες τις επιλογές.